InterieurSlaapkamerWonen

4 belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een nieuw bed

kopen van een nieuw bed
607Views

Een goede nachtrust is van grote invloed op de algehele gezondheid. Wanneer je te weinig slaapt kan dit zowel de geestelijke- als de fysieke gezondheid aantasten. Door voldoende uren slaap te pakken kom je al heel ver. Maar dan moet je bed natuurlijk ook wel meewerken. Uit onderzoek blijkt echter dat heel veel mensen kampen met fysieke problemen tijdens en na het slapengaan. Rug- en nekklachten ontstaan vaak door het gebruik van een verouderd of verkeerd bed. Welk bed voor jou het meest geschikt is hangt af van heel veel verschillende factoren. Comfortabel slapen is voor iedereen anders. Ben jij toe aan een nieuw bed en wil je zeker weten dat je nachtrust goed blijft? Wij zetten de 4 belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een nieuw bed voor je op een rijtje.

1.    Hoog of laag bed?

In de meeste hotels zien we tegenwoordig boxspring-combinaties. Wanneer we denken aan een boxspring, denken we dan ook al gauw aan luxe, vakantie en ontspanning. En iedereen zal beamen dat zo’n boxspring ook wel heerlijk ligt. En dat komt niet alleen door de comfortabele combinatie tussen matras en bedbodem. Ook de hoogte speelt hierbij een belangrijke rol. Een boxspring is over het algemeen altijd hoger dan een gewoon bed met matras. Hierdoor is in- en uitstappen veel gemakkelijker. Een boxspring bestellen is dan ook niet alleen geschikt om comfortabel te kunnen slapen, maar ook nog eens de perfecte keuze wanneer je lichamelijk minder mobiel bent of wordt. Daarnaast verloopt het opmaken van een hoger bed ook nog eens veel soepeler dan bij een laag bed.

2.    Doe online inspiratie op

Vergeet niet dat het aanbod van bedden tegenwoordig ontzettend groot is. De kans is dus groot dat je eenmaal in een beddenwinkel helemaal overweldigd raakt door het aanbod. Daarom is het eerst belangrijk om alvast uit te zoeken wat je precies wilt. Doe online alvast de nodige inspiratie op. Maak eventueel een moodboard van stijlen en kleuren die jij mooi vindt en bij je huidige slaapkamerinterieur passen. Je kunt deze meenemen tijdens een bezoek aan de beddenwinkel, waardoor zij samen met jou naar een geschikt bed kunnen zoeken. Dit zorgt ervoor dat de zoektocht sneller zal verlopen.

3.    Een goed matras

Je kunt nog zo’n goed bed kopen, maar wanneer je over een slecht matras beschikt zal dit niets doen voor de nachtrust. Sterker nog: een slecht matras kan nachtrust flink verstoren. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een matras kiest die bij jouw persoonlijke wensen past. Een matras die zowel comfortabel ligt als het juiste materiaal heeft. Een matras kan tegenwoordig gemakkelijk online besteld worden. Het nadeel is echter wel dat deze niet getest kan worden. Kies daarom bij voorkeur voor het testen van een matras in een beddenwinkel. Is dit niet mogelijk? Vraag dan na in een webshop of het mogelijk is om te ‘proefslapen’. Hierbij kun je het matras (in een plastic verpakking) tijdelijk gebruiken. Is deze niet naar wens? Dan kun je deze gemakkelijk inruilen voor een ander exemplaar. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

4.    Meten is weten


Een goed en mooi bed kopen is één ding, maar het moet natuurlijk wel in de slaapkamer passen. Daarom altijd eerst even zorgvuldig de beschikbare ruimte opmeten. Zo weet je zeker dat het door jou gekozen bed ook daadwerkelijk zal passen en kom je dadelijk niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Geef een reactie