InterieurSlaapkamerWonen

Behang voor de kinderkamer: inspiratie, tips & ideeën

kinderkamer jungle behang
1.78KViews

Behangpapier is terug van weggeweest. Als je op zoek bent naar de juiste muurbekleding voor een kinderkamer, is behang misschien wel de meest populaire keuze. Dat is dan ook niet zonder reden. Met behang in de kinderkamer ben je van alle markten thuis. Je beschikt over een breed scala aan mogelijkheden. Motieven, kleuren of prints, niets is te gek! Behang is daarmee het ideale materiaal om een kinderkamer mee te verrijken. Door een rustgevende en aangename omgeving te creëren, geef je jouw kind een fijne plek om te ontwikkelen en te groeien. Daarnaast kan behang eenvoudig vervangen worden als het kind ouder wordt of andere interesses krijgt. Tegenwoordig vind je enorm veel leuke behangsoorten voor de kinderkamer. Dat maakt de keuze des te lastiger. We zetten de leuke inspiratie, tips & ideeën op een rijtje.

Thema accentueren

In vrijwel iedere kinderkamer staat er een bepaald thema centraal. Wanneer je kleintje dol is op superhelden of Disney figuren zal hij of zij dol zijn op een bijpassend behang. Door middel van behang kan je een thema accentueren. Zo creëer je binnen mum van tijd een fantasierijke omgeving. Een ruimte waar je kind zich kan ontwikkelen, rustig kan spelen en educatief bezig kan zijn. Spelenderwijs geef je je kinderen de mogelijkheid om te ontwikkelen.

Tips voor behang in de kinderkamer

Wanneer je kiest voor behang in de kinderkamer zal je direct voor een heel scala aan mogelijkheden komen te staan. Hierdoor wordt het maken van een definitieve keuze wel bemoeilijkt. Wij geven je een aantal tips om het perfecte behang voor de kinderkamer te vinden:

  • Kies voor een duurzaam behang. Hierbij is het belangrijk dat het behang scheurbestendig is. Wanneer kinderen druk zijn met spelen is de kans immers groot dat het behang beschadigd raakt. Het zou zonde zijn als je het behang om de zoveel tijd moet vervangen. Vraag om advies in een speciaalzaak of webshop. Zij kunnen precies vertellen welke behangsoorten voldoen aan deze eisen.
  • Bedenk welke functie de kamer zal vervullen. Zal de kinderkamer vooral een ruimte zijn om in te spelen? Dan is een fantasierijk en bont behang op zijn plaats. Wanneer dit vooral een plek zal zijn om in te slapen is een rustgevende omgeving essentieel. Kies daarom voor een rustig behang.
  • Betrek je kind(eren) bij de zoektocht naar het perfecte behang. Vaak hebben zij zelf een hele andere kijk op het soort behang dat zij voor hun kamer willen hebben. Wanneer je in goed overleg een behang besluit te kopen is de kans groter dat zij hier tevreden mee zijn.
  • Kinderen zijn wispelturig en zijn vaak na enkele jaren alweer uitgekeken op het huidige behang. Dit geldt voornamelijk bij thema gerelateerde behangsoorten. Kies daarom voor een behangsoort die eenvoudig te verwijderen is. Zo kan het thema in de kamer naar wens aangepast worden, zonder dat dit om radicale veranderingen vraagt. Je kunt er ook voor kiezen om muurstickers te gebruiken. Deze geven de kinderkamer direct een andere uitstraling en zijn bovendien eenvoudig te verwijderen.
behang kinderkamer

Geef een reactie