SlaapkamerWonen

Welke matras past bij mij? Zo kies je een geschikt matras!

1.69KViews

Een nieuw matras kopen kan van essentieel belang zijn voor een goede nachtrust. Zodra je huidige matras aan vervanging toe is, zal je dit al snel merken doordat je te maken krijgt met rug- en nekklachten. Dat komt de nachtrust dan ook niet ten goede. Met een nieuw matras is dit probleem eenvoudig opgelost.

Wanneer je echter vol goede moed een beddenwinkel binnenstapt, overvalt je al gauw het gevoel dat de zoektocht naar een nieuw matras niet zo makkelijk is als het lijkt. Het aanbod is immers enorm groot. Van koudschuim tot latex matrassen. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is al opgenomen in het assortiment. Dat is ook niet zo gek, want er zijn heel veel materialen die uitstekend geschikt zijn om op te slapen. Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, is echter afhankelijk van ontzettend veel factoren. Het perfecte matras is immers voor iedereen anders.

Welke matras past bij mij? In dit artikel leggen we uit hoe jij eenvoudig het geschikte matras vindt! 

Stel eerst een budget vast

Allereerst is het belangrijk om aan het begin van je zoektocht vast te stellen hoeveel je maximaal aan het matras wilt uitgeven. Als je slechts over een beperkt budget beschikt of niet zoveel geld aan een matras kwijt wilt zijn, vallen de duurdere opties direct af. Bedenk wel dat de duurdere opties vaak ook de beste opties zijn. Goedkoop is in dit geval namelijk ook gewoon duurkoop. Het is daarom handig om voor jezelf af te wegen wat écht belangrijk is. Vind je het zonde van je geld om te investeren in een goede nachtrust? Of lijkt deze investering je alles waard te zijn? Als je een duurzaam matras aanschaft, kan je jarenlang genieten van een goede nachtrust en uitstekend comfort. Daar betaal je misschien graag wat extra’s voor.

Welke afwerklaag is het meest geschikt?

Als je een nieuw matras wilt kopen, is het belangrijk om te bepalen welke afwerklaag voor jou het meest geschikt is. Wij zetten de populairste matrassen voor jou op een rijtje:

  • Latex matrassen is van oorsprong een prachtig natuurproduct. Hierdoor is het een ecologisch verantwoorde keuze. Daarnaast draagt latex bij aan een uitstekend ligcomfort en staat deze bekend om zijn zeer lange levensduur. Al met al een prachtig duurzaam matras, die voor veel mensen een uitstekende keuze blijkt te zijn. Helaas zijn latex matrassen wel wat aan de prijzige kant, maar die investering haal je er dubbel en dwars uit als je kijkt naar de lange levensduur en het uitstekende ligcomfort.
  • Polyetherschuim is een prima keuze als je op zoek bent naar een goed matras tegen een scherpe prijs. Natuurlijk merk je wel dat je minder voor dit matras hebt betaald, want deze gaat aanzienlijk korter mee dan de duurzamere matrassen in dit rijtje. Als tijdelijke oplossing of als matras voor een logeerbed kan dit echter een prima keuze zijn.
  • Koudschuim matrassen worden ook wel veerkrachtig schuim genoemd. Dit omdat het matras een open celstructuur heeft en daardoor het lichaam optimaal ondersteunt. Naast dit uitstekende comfort heeft het matras ook nog vochtafdrijvende en ademende eigenschappen. Dit in combinatie met de lange levensduur maakt een koudschuim matras enorm populair bij de consument.
  • Traagschuim staat ook wel bekend als Visco of Nasa. Deze reageert op de lichaamswarmte en past zich hier vervolgens op aan. Hierdoor vormt het matras zich direct naar jouw lichaamshouding en werkt deze drukverlagend voor mensen die moeilijker bewegen of te kampen hebben met lichamelijke klachten. Toch kennen deze eigenschappen ook wel een groot nadeel, zo is het matras minder geschikt voor mensen die snel transpireren of het gauw warm hebben. Ook voor mensen met overgewicht is een traagschuim matras minder geschikt.

Een perfect matras vind je enkel door de verschillende voor- en nadelen van ieder matras tegen elkaar af te wegen. Een matrassenspecialist kan jou hierbij helpen!

Geef een reactie