InterieurWonen

De patchkast: onmisbaar voor elke organisatie

patchkast
900Views

Ze staan bekend als de meterkast voor elk bedrijf, en dat is niet voor niets. Een patchkast is namelijk onmisbaar voor een goedlopende en beveiligde organisatie. Doordat alle kabels, daar samenkomen kunt u het ook wel het hart van het bedrijf noemen. Even onmisbaar als de menselijke variant, dankzij alle belangrijke processen die er plaats vinden. In zo’n patchkast wordt namelijk al uw netwerkapparatuur veilig opgeslagen. Daarbij valt te denken aan servers, patchpanelen en switches.

Advies op maat

Een patchkast vormt dus het kloppende hart van uw organisatie, en is de plek om al uw netwerkapparatuur veilig op te slaan. Maar waar vindt u zo’n patchkast? Bij een gespecialiseerdd bedrijf als Patchkast.com vindt u, zoals de naam van de webshop al doet vermoeden, patchkasten in alle soorten en maten. Het is namelijk wel belangrijk dat u een patchkast in de juiste maat aanschaft, en met passende capaciteit. Bij Patchkast.com adviseren ze u graag over de juiste keuze voor u bedrijf, organisatie of instantie.

Welke maat patchkast?

Maar welke maat patchkast is nu de juiste maat voor u? Bij Patchkast.com kunt u terecht voor zowel 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten en mini-patchkasten. Ook voor patchkasten die u aan de wand kunt plaatsen bent u bij deze webshop aan het juiste adres. Patchkasten die beschikken over een 19 inch profiel hebben ruimte voor 19 inch netwerkapparatuur, zo simpel is het eigenlijk. Hetzelfde geldt voor een 10 inch patchkast. De hoogte van de kast wordt aangegeven met Units (U), waarbij één U 1,75 inch betekent. Het is maar net hoeveel units u nodig heeft voor uw apparatuur. Het is daarbij goed om te bedenken dat het altijd een goed idee is om wat meer units aan te schaffen dan u in eerste instantie nodig heeft, handig voor eventuele uitbreiding

Patchkast met glazen deur

Deuren voor u patchkast

Ook het type deur is van belang. U heeft daarvoor keuze tussen twee opties: een glazen deur, of een geperforeerde deur. Dat is een metalen deur met gaatjes erin. Wanneer het belangrijk is dat de kast niet teveel lawaai maakt, dan is het handig een glazen deur te nemen. Deze houdt veel geluid tegen. De geperforeerde deur is juist heel goed in het afvoeren van warmte. Door de gaatjes ventileren deze uitstekend.

Geef een reactie