InterieurWonen

Een wijnklimaatkast voor uw thuis-restaurant

wijnklimaatkast
699Views

Wijnklimaatkasten worden alleen in restaurants gebruikt, of toch niet? Thuis uitgebreid koken en uzelf, uw gezin, familie en vrienden met culinaire hoogstandjes te verwennen heeft de afgelopen jaren aan steeds meer populariteit gewonnen. Ook op TV zijn de ontelbare kookprogramma’s en kookkanalen razend populair.

De keuken wordt een steeds belangrijkere vertrek in ons huis. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning of bij het aangaan van een verbouwing krijgt een nieuwe keuken steeds meer extra aandacht. Deze wordt tegenwoordig standaard uitgerust met professionele apparatuur waaronder een wijnklimaatkast om het gevoel van een eigen thuis-restaurant te creëren. Een wijnklimaatkast kan eenvoudig in een keuken worden ingebouwd, net zoals een stoomoven of luxe koffiezetapparaat.

Gezond, gevarieerd eten en voldoende bewegen hoort bij een goede levensstijl. Zo nu en dan een heerlijk glaasje wijn bij het diner of tijdens een borrel mag natuurlijk niet ontbreken. Om optimaal te kunnen genieten van uw favoriete wijn is het belangrijk dat de wijn op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Hij mag niet te warm zijn, maar ook zeker niet te koud.

Vaak wordt witte wijn in de koelkast bewaard, maar daar ligt de temperatuur doorgaans tussen de 4°C en 5°C. Rode wijn staat doorgaans op het aanrecht op kamertemperatuur. Omdat dit niet de juiste temperatuur is komen beiden wijnen niet optimaal op smaak. De optimale temperatuur van wijnen waarbij de aroma’s zich het best kunnen ontplooien verschild per wijnsoort. Witte wijn dient bewaard te worden rond een temperatuur van 7°C en rode wijn rond 17 °C. Een wijnklimaatkast is in te stellen op de juiste temperatuur en biedt daarom dé oplossing om wijn te bewaren.

Diverse uitvoeringen wijnklimaatkast

Wijnklimaatkasten zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. De afmeting is afhankelijk van het aantal wijnflessen dat u wilt koelen. Er zijn kasten waarbij u voor de hele kast één temperatuur tussen de 5°C en 18°C kunt instellen. Er zijn ook wijnklimaatkasten beschikbaar waarbij u twee temperatuurzones kunt instellen, één voor uw witte of rosé wijn en eentje voor uw rode wijn. Door de aanwezige ledverlichting binnenin de kast wordt de wijnklimaatkast dé eyecatcher van uw keuken!

Geef een reactie