WonenWoonkamer

Tijd voor een nieuwe vloer

nieuwe vloer kopen tip
916Views

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een nieuwe vloer zou willen kopen. Als je net in een nieuwe woning trekt dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je ook een degelijke vloer hebt liggen, dat maakt de inrichting ook direct een stuk eenvoudiger. Het kan ook zijn dat de huidige vloer die je hebt liggen aan vervanging toe is. Als je een vloer hebt die al jaren gebruikt wordt en dan ook nog eens intensief, dan is het geen overbodige luxe om hier eens een nieuwe vloer voor in de plaats te kopen. Maar waar let je op bij het kopen van een nieuwe vloer en wat heb je eigenlijk nodig?

Waar moet je op letten

Een nieuwe vloer aanschaffen is iets wat alleen jij kunt omdat de vloer bij jou in de woning komt te liggen. Het is dus afhankelijk van de wensen die je hebt en de smaak die je hebt welke vloer er moet komen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende vloeren. Het is dan wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een ondervloer te leggen, heb je plinten nodig en moet de ondergrond helemaal egaal zijn voordat de vloer geplaatst wordt? Houdt er ook rekening mee dat de kwaliteit van de vloer goed moet zijn, helemaal als deze intensief gebruikt gaat worden.

Een goedkope vloer

Als echte Nederlanders willen we graag zo min mogelijk betalen voor de vloer die we kopen. Het kan dan zeker lonen om uit te kijken naar een goedkope vloer. Dat een vloer goedkoop is, betekent nog niet dat de vloer ook van slechte kwaliteit is. Een goedkope vloer kun je vaak kopen uit een restpartij of in de aanbieding bij een vloeren winkel of bouwmarkt. Kies je voor een vloer uit een restpartij dan heb je vaak te maken met vloeren die van het beste materiaal gemaakt zijn en een hoge kwaliteit hebben. Je hebt daarnaast natuurlijk nog wel andere materialen nodig zoals een ondervloer en plinten.

Restpartij

De reden dat vloeren soms goedkoper worden aangeboden in een restpartij kan verschillend zijn. Het is mogelijk dat de vloeren winkel waar de restpartij vandaan komt een overschot in de voorraad heeft, de vloer uit het assortiment wil halen of een verkeerde bestelling heeft geplaatst. Ook als er veel materiaal over is van een eerdere levering, dan wordt dit vaak als restpartij te koop aangeboden. Omdat de vloeren eigenlijk weg moeten, worden ze tegen een lagere prijs in de markt gezet. Dit zorgt ervoor dat jij jouw nieuwe vloer goedkoop kunt aanschaffen.

Na de aankoop

Zodra je een vloer hebt gekocht wil je deze ook het liefst zo snel mogelijk hebben liggen. De vraag is nu of je dit zelf gaat doen of dat je dit laat doen. Het laten leggen van een vloer gebeurd vaak professioneel, is snel geregeld en geeft weinig rommel. Het nadeel hiervan is dat je extra kosten kwijt bent. Als je zelf handig genoeg bent dan kun je de vloer natuurlijk ook zelf leggen. Zorg dan wel voor het juiste gereedschap en materiaal om de vloer zo perfect mogelijk neer te kunnen leggen.

Geef een reactie