WonenWoonkamer

Zo maak jij je woning persoonlijker

woonkamer persoonlijk maken
1.64KViews

Je woont nu al een tijdje in een nieuwe woning en er lijkt continue iets te ontbreken. Jullie hebben vrijwel alles opgeknapt en de prachtigste meubels zijn aanwezig, maar toch voelt het niet als thuis. Herkenbare situatie? Je bent gelukkig niet de enige! Het persoonlijk maken van je woning is misschien wel het moeilijkste wat er is volgens woonstylisten. Je kunt een woning nog zo mooi opknappen en inrichten maar als jouw persoonlijkheid hier niet in te vinden is, blijft het voelen als een ‘showroom’ of een woning van iemand anders. In dit artikel lees je een aantal simpele tips die je kunt toepassen om je woning in één klap persoonlijker te maken.

Laat je hobby’s en interesses zien

De simpelste manier om jouw woning persoonlijker te maken is door jouw hobby’s en interesses duidelijk te laten zien. Natuurlijk betekent dat niet dat je overal voetbalposters hoeft op te hangen als jouw hobby voetballen is. Maar wie weet heb je hier wel al wat prijzen mee gewonnen. Deze kun je in een vitrinekast plaatsen in de woonkamer. Zo voeg je direct een stukje van jezelf toe aan de woning. Dit kan bijvoorbeeld ook met beeldjes die je al jarenlang spaart of de collectie koelkast magneten die je trots verzamelt. Misschien heb je wel dierbare spullen in je bezit, zoals dat ene mooie erfstuk van je moeder. Plaats deze dan als eyecatcher in de kamer. Dat maakt jouw woning direct een stuk persoonlijker.

Gebruik de muren

Woningen komen al snel onpersoonlijk over als ze over kale muren beschikken. Zorg dat je daarom ook wat met de wanden doet. Fotocollages zijn perfect om de woning persoonlijker te maken. Daarnaast is het ook nog eens een simpele manier om dagelijks herinnerd te worden aan de mooie momenten in je leven. Ook het gebruik van planken kan een manier zijn om jouw creativiteit te tonen. Plaats hierop precies de dingen die jouw hart beroeren.

Plaats boeken en tijdschriften in je woning

Aan de hand van wat iemand leest kan je veel te weten komen over diens persoonlijkheid. Dit kun je ook omdraaien. Als jij boeken en tijdschriften duidelijk in het zicht plaatst zal je mensen een hint geven waar jouw persoonlijkheid om draait. Gebruik boeken als eyecatcher in de hoek of gebruik die trendy tijdschrift houder om je favoriete tijdschriften in te showen.

Wees creatief met je eigen spullen en prullaria

Iedereen kent wel de showroomplaatjes in woonwinkels. Prachtige kamers, maar zonder ziel. Om jouw woning wel dat beetje extra te geven is het belangrijk om dingen uit jouw heden, verleden en toekomst te plaatsen in huis. Ga jij voorbeeld dolgraag op vakantie en heb je al tientallen landen bezocht? Gebruik dan een gave, retro wereldkaart of wereldbol om te showen waar je allemaal al geweest bent. Heb je souvenirs in huis van alle vakantieplaatsen? Plaats deze dan duidelijk in het zicht. Tip: koop een salontafel met glazen bak. Hierin kan je elke keer een nieuw thema verzinnen. Is het herfst? Maak dan eens een boswandeling en verzamel allerlei takken, bladeren en eikeltjes. Zo maak jij binnen no-time een persoonlijke en sfeervolle herfsttafel.

Geef een reactie