InterieurWonen

De voordelen van multiplex binnen jouw interieur

multiplex interieur
918Views

Ben je al tijden op zoek naar de perfecte toevoeging binnen jouw interieur? Ben je dol op een natuurlijke uitstraling en vind je het leuk om met je handen te werken? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan met multiplex! Multiplex is een bijzondere houtvorm, waarbij verschillende lagen houtfineer kruiselings op elkaar worden gelijmd. Dit resulteert in een zeer stevige plank, die perfect geschikt is voor het maken van houten constructies in- en buitenshuis. Multiplex is de laatste jaren enorm populair geworden in ons land. Deze wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, maar vooral voor het maken van meubels en decoratieve elementen in huis. In deze blog vertellen we je alles over multiplex binnen jouw interieur.

De verschillende soorten multiplex

Multiplex kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. De meest bekende houtvorm is berken. Dit komt voornamelijk door de ijzersterke kwaliteiten van dit houtsoort. Als je kiest voor berken multiplex kopen, kies je direct voor duurzaamheid en een lange levensduur. Naast berken is ook populierenhout een populaire optie, dit wordt ook wel de lichtgewicht van de multiplex genoemd. Het gebruik van populierenhout is ideaal als gewicht een belangrijke rol speelt in je constructie. Ben jij al bekend met de verschillende voordelen van multiplex?

627_berken-multiplex

Enorme veelzijdigheid

Multiplex is een enorm veelzijdig product. Je ziet dat dit gebruikt wordt voor het bekleden van wanden en vloeren, maar ook voor het verrichten van timmerwerk binnenshuis. Dat is echter niet het enige wat mogelijk is met dit product. Zo wordt het steeds populairder om multiplex toe te passen bij het maken van (kleine) meubels en speelgoed. Wil jij multiplex toepassen binnen jouw interieur? Laat je dan goed adviseren over de voor- en nadelen van verschillende soorten hout. Elke vorm van multiplex is weer geschikt voor een andere klus.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

In de huidige tijden vinden we de prijs- kwaliteitsverhouding van onze producten ontzettend belangrijk. Bij het maken van eigen meubels, denken we niet alleen aan het plezier dat we hieraan beleven, maar ook aan de positieve invloed op onze portemonnee. Nieuwe meubels kopen is vaak een stuk duurder dan ze zelf maken. Het moet dan ook niet zo zijn dat het materiaal duurder is dan als je deze gewoon in de winkel had gehaald. Multiplex kent een prima prijs- kwaliteitsverhouding. De kwaliteit van standaard houten planken wil nog wel eens te wensen overlaten. Dit is bij multiplex echter niet het geval. Door de bijzondere lijmmethode, zijn deze planken ijzersterk en kunnen ze goed tegen een stootje. Bovendien genieten ze van een zeer lange levensduur. Dit in combinatie met een aantrekkelijke prijs, maakt multiplex niet voor niets een zeer populaire keuze binnen het interieur.

Makkelijk te bewerken

Zit je al bijna klaar om de eerste online houthandel te bestormen of twijfel je toch nog een beetje? Als beginnend doe-het-zelver kunnen we ons goed voorstellen dat het erg spannend is om meubels voor in huis te maken. Je wilt immers niet dat de meubels de sfeer binnen je interieur omlaag halen. Bedenk echter wel dat eigengemaakte meubels vrijwel altijd een positieve invloed uitoefenen op de sfeer in huis. Daarnaast is multiplex ook nog eens zeer gemakkelijk te bewerken, waardoor het een perfect materiaal is voor de beginnende klusser.

Geef een reactie