InterieurWonenWoonkamer

Houten jaloezieën in de woonkamer? 5 tips

Jaloezieen woonkamer
2.7KViews

Raambekleding voor de woonkamer uitzoeken kan lastig zijn als je geen goed overzicht hebt van alle mogelijkheden. Wist je dat je raamdecoratie één van de belangrijkste sfeermakers is in je woonkamer?  En niet alleen dat, je kunt er ook prachtige accenten mee creëren of juist een bepaalde sfeer extra mee benadrukken. Daarnaast vervult je raambekleding ook een praktische functie. Met houten jaloezieen bepaal je namelijk ook de hoeveelheid daglicht, de privacy en zorgen ze voor extra isolatie. In dit artikel gaan we wat dieper in op de pluspunten van houten jaloezieën in de woonkamer.

Zwarte houten jaloezieen

Houten jaloezieën isoleren erg goed

Houten jaloezieën hebben een hoge isolatiewaarde. De losse lamellen overlappen elkaar een beetje bij sluiten. In gesloten stand biedt het een extra isoleerlaag, wat handig kan zijn bij ramen met enkellaags glas. Er blijven wel lichtkieren aan de zijkant van het kozijn en tussen de lamellen aanwezig. Houten jaloezieën nemen veel licht weg maar zijn niet zo verduisterend of isolerend als bijvoorbeeld gordijnen. Hang je de jaloezieën voor de ramen in de woonkamer, dan gaat de warmte van binnen niet meer verloren. Ook komt er minder kou van buiten je huis in. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken in de winter, maar dat het wel lekker warm is in huis. In de zomer heb je ook profijt van de jaloezieën, want in de warmste maanden van het jaar houdt de raamdecoratie de hitte lekker buiten.Houten jaloezieen op maat

Houten jaloezieën hebben een mooie lichtinval

Het grote voordeel van jaloezieën van hout tegenover andere materialen is de natuurlijke kleur van het licht dat naar binnen valt. Als je de lamellen half open zet, komt er een mooie, gefilterde, warme kleur licht naar binnen. Anders dan hanggordijnen of vouwgordijnen van textiel nemen houten lamellen weinig ruimte in, trekken ze weinig stof aan en zijn ze heel makkelijk te reinigen. Een onderhoudsvriendelijke keuze dus! En het rustieke materiaal hout geeft al gauw meer sfeer dan een stoffen rolgordijn.

Geef een reactie