WonenWoonkamer

Een energiezuinig interieur: zo doe je dat!

energiezuinig interieur
879Views

We zijn de laatste jaren steeds meer bezig met duurzaam leven. Voorheen zagen we mensen die zelf energie opwekten als ‘geiten-wollen-sokken’ types. Inmiddels is dat helemaal niet meer aan de orde. De overheid stimuleert mensen juist om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven. Duurzaam en energiezuinig leven is helemaal hot anno 2018. Inmiddels zijn we zelfs op de hoogte van de noodzaak om regelmatig te switchen van energieleverancier. Energie vergelijken met een handige online tool is ideaal als je zeker wilt zijn van het goedkoopste tarief. Uiteraard is er ook genoeg wat je zelf kan doen om je energiekosten te verlagen. We zijn allemaal wel bekend met tips als: zet de verwarming een tandje lager of gebruik apparaten efficiënt. Maar wist je dat je met je interieur ook heel veel kunt doen om energie te besparen? Maar hoe richt je je woning niet alleen leuk en gezellig in, maar houd je ook nog eens rekening met het milieu en je portemonnee? In dit artikel delen we een paar handige tips.

#1 Drapeer dekens en plaids over de bank en stoelen

Dekens en plaids kunnen enorme sfeermakers zijn binnen een interieur. Bovendien zijn ze ook nog eens zeer functioneel. Uiteraard moet je er in de warme zomermaanden niet aan denken, maar voor je het weet zal een koufront ons land weer bestormen. Voordat je dan gelijk de verwarming een paar graden hoger zet, kan je ook gebruik maken van deze handige en sfeervolle woonaccessoires. En zeg nou zelf: wat is er nou knusser dan met je gezin op de bank onder een kleedje te zitten. Alleen nog een warme kop koffie, thee of chocomel erbij en je bent klaar voor de winterdagen.

#2 Een vloerkleed in de kamer

Wist je dat de meeste warmte in een huis verdwijnt door de vloeren en muren? Je zal vast al eerder gemerkt hebben dat je voeten het eerst afkoelen op een koude avond. Door gebruik te maken van een vloerkleed zorg je niet alleen voor een super gave toevoeging aan je interieur, maar heb je ook nog eens een manier gevonden om je huis minder snel te laten afkoelen via de vloer.

#3 Denk aan de raamdecoratie

Raamdecoratie hebben niet alleen een decoratieve functie, maar zorgen ook nog eens voor een gevoel van privacy en bovendien houden ze ook nog eens de warmte binnenshuis. Zorg er wel voor dat, als je gordijnen gebruikt, deze niet over de verwarming hangen. Anders kan het huis niet goed verwarmd worden en kost het alsnog extra energie.

#4 Gebruik een droogrekje in de badkamer

Dit is een tip die voor veel mensen als een verrassing komen. Handdoeken en washandjes hang je toch gewoon op aan een radiator om te drogen? Dat is dan ook wat heel veel mensen doen, maar wist je dat dit de warme lucht stopt? Hierdoor wordt de badkamer veel minder warm en is de kans groot dat je energie zonder resultaat verbruikt. Dat is uiteraard zonde! Plaats daarom een droogrekje, zodat je al je handdoeken netjes kan drogen zonder de warmte te verstoren. Bovendien geeft het de badkamer ook nog eens een trendy uitstraling. Een win-win situatie dus!

Geef een reactie