InterieurWonen

Zo kun je jouw oude trap een make-over geven

Zo kun je jouw oude trap een make-over geven
179Views

Tegen het opknappen van de trap in huis zien veel mensen op. Dat is helemaal niet nodig, want het renoveren van je trap is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Bovendien kun je het ook heel eenvoudig uitbesteden, zonder dat het meteen een enorme aanslag op je spaargeld betekent. Renoveren is namelijk een stuk goedkoper dan de hele trap vervangen. Het effect is hetzelfde, want je trap zal er weer uitzien als nieuw.

Veiligheid

Wist je dat een val van de trap de meest voorkomende oorzaak is van verwondingen bij ongevallen in eigen huis? Het aspect veiligheid is dus van groot belang, want voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Van een versleten trap zijn de treden vaak glad en dus kun je er gemakkelijk van afglijden. Ook losliggende onderdelen vormen een potentieel gevaar, want hierover kun je struikelen met alle kwalijke gevolgen van dien. Het is dus van groot belang om dergelijke gevaarlijke situaties te vermijden. Met een traprenovatie zorg je er niet alleen voor dat de trap er weer piekfijn uitziet, je waarborgt ook de veiligheid voor jezelf en je huisgenoten ermee.

Simpel en doeltreffend

Een traprenovatie bestaat uit het verwijderen van de bestaande bekleding en vervolgens het aanbrengen van overzettreden die feitelijk het nieuwe uiterlijk van je trap vormen. Die overzettreden worden geheel op maat gemaakt en vallen dus precies over de bestaande treden heen. De toplaag ervan is slijtvast en bovendien zo uitgevoerd dat uitglijden vrijwel niet meer mogelijk is. Het is een even simpel als doeltreffend systeem, dat bovendien verrassend gunstig geprijsd is. Eventueel kun je de werkzaamheden combineren met bijvoorbeeld de aanleg van een traplift, zodat je alles in één keer aanpakt. Dat scheelt tijd en geld.

Volop mogelijkheden

Ook als je oude trap nog prima in orde is, maar je uitgekeken bent op de kleur of het design niet meer past bij de rest van je interieur, kan je een traprenovatie uitkomst bieden. Qua materiaal en kleur zijn er volop mogelijkheden en je kunt zelfs in elke traptrede verlichting laten aanbrengen. Ook dat komt natuurlijk de veiligheid in huis weer ten goede. Een traprenovatie kan zowel op een open trap als op een gesloten trap van toepassing zijn. Afhankelijk van het type trap kan de totaal benodigde tijd voor het klaren van de klus variëren. Over het algemeen is er niet heel veel tijd voor nodig.

Geef een reactie